Veterán Jármű Szolon
Veterán Jármű Szolon +36-30-945-9989
2700 Cegléd, Külső Kátai út 1. iroda@veteranszalon.hu


tartalomfelett.png, 36kB
left_side_alja.jpg, 39kB

jawa.jpg, 119kB

Legfrissebb hírek

Új BMW motor érkezett

Szalonunk új éke:Az 1936-os évjáratú BMW R4 ! A BMW motorkerékpár márka 1923 óta ismert. Az első években boxermotoros típusokat...


Szalonunk bemutatóterme Cegléd város szívében

  Szalonunk bemutatóterme Cegléd város szívében Örömünkre szolgál kedves Partnereink, Kővetőink elé tárni a kollekciónk...


A Szalon átmenetileg költözés alatt

Értesítjük a Veterán Jármű Szalon kedvelő közösségét, partnereinket, hogy az autó-motor gyűjtemény átmenetileg költözés alatt...
Eladó járművekVideónk

Veterán Szalon

itt vagy most: Kezdőlap > Veterán SzalonA Kővári Pál tulajdonában lévő Technik-Invest Kft. életében a 2014-es év nagy fordulatokat hozott. A sokévnyi kitartó munka meghozta a bővülés lehetőségét, illetve 600 m2-en működő Veterán Jármű Szalon megvalósulását.


A gondolat, hogy a veterán motorok és egyéb veterán járművek gyűjtésével foglalkozzon, körülbelül hét éve fogalmazódott meg. Akkoriban történt ugyanis, hogy nagyon jó barátoktól ajándékba kapott egy veterán motort... Az volt a sorsdöntő nap, és a szalon megvalósításáig nem volt megállás.


A Szalon kialakítását megelőzően felkereste Dr. Leitner Józsefet, akinek tanítványa volt a Bem József Műszaki Szakközépiskolában. Tanár úr a csemői Jawa Múzeum alapítója, közel 25 éve foglalkozik veterán motorokkal. A régi kapcsolat és a motorrégiségek iránti közös érdeklődés eredményeként megszületett a döntés, hogy a Maróti család birtokába került Jawa kollekciót Kővári Pál visszavásárolja.


Az értékes darabok bemutatására a akkor ceglédi Külső Kátai úti  létesítményét szemelte ki, amely egykoron Ford szalonként működött. Kiváló helyi adottságokat és lehetőségeket biztosított az egykori Jawa Múzeum gyűjteményének, amely méltán vívta ki a magyar és a nemzetközi veterános társadalom elismerését.

 

 


A szakmai hátteret a meglévő cégcsoportok tudják biztosítani, ahol veterán motorkerékpárok, autók és egyéb mezőgazdasági járművek alkatrészeinek gyártását, felületkezelését, KTL festését, porszórását az eddigiekben is rendszeresen végezték. Ezek alapján a feltételek alkalmasak arra, hogy saját kollekcióik alkatrészeit is minőségileg megfelelően tudják elkészíteni.


A Veterán Jármű Szalon emeletén állandó kiállítás részeként látható a  több, mint negyven darabot számláló Jawa gyűjtemény; továbbá saját és magángyűjtők kollekciói, ahol BMW, NSU, DKW, Puch, Terrot, Danuvia, Csepel, valamint az angol márkákat képviselő különleges és ritka Royal Enfield valamint BSA motorkerékpár is fellelhető. A  kiállítás időről időre frissül majd magángyűjtők járműveivel, illetve időszaki tárlatokkal.


A projektet Kővári Pál elhivatott munkatársak segítségével valósította meg.

A munka első számú szellemi támogatója Leitner tanár úr, aki komoly tapasztalatával segíti a gyűjtemény felállítását és kezelését, a szalon vezetője Kővári Pál, aki a dokumentációkat és a napi feladatokat koordinálja, Balogh Tímea pedig a szalon sajtóreferenseként működik közre a csapatban.

A Szalon gyűjteménye jelenleg Cegléden, Pesti út 76 szám alatti telephelyen látogatható, időpont egyeztetést követően.